четвер, 23 квітня 2015 р.
народне лікування холециститу
Холецистит - лікуємо народними засобами Холецистит гостре або хронічне (хронічний холецистит) запалення жовчного міхура. Причини захворювання: порушення відтоку жовчі внаслідок нерегулярного харчування, що сполучається з переїданням, малорухомим способом життя, частими запорами; жовчнокам'яної хвороби. Симптоми холециститу В основному захворювання схильні жінки у віці від 40 до 60 років. Причинами виникнення холециститу можуть стати малорухливий спосіб життя, спадкова схильність, вагітність, систематичне переїдання, наявність каменів в жовчному міхурі, порушення відтоку жовчі або наявність інфекційного захворювання. Основними симптомами холециститу, що протікає в гострій формі, є блювота, нудота, підвищення температури тіла і виникнення гострого болю в правому підребер'ї і подложечной області. Часто напади болю виникають після вживання копченої або жирної їжі. Через кілька днів спостерігається потемніння сечі і забарвлення шкіри та склер очей в жовтий колір. Симптомами хронічного холециститу, який розвивається поступово, часто через відсутність лікування, вважаються нудота, гіркота в роті, відчуття тяжкості в животі і поява тупих болей після прийому жирної їжі. Для лікування холециститу можуть застосовуватися лікарські засоби народної медицини, наприклад різні рослинні збори або препарати на основі меду. Слід пам'ятати, що при виникненні симптомів гострого холециститу необхідно відразу ж викликати лікаря і не вживати ніяких заходів до його приходу (промивання шлунка, застосування грілок, прийом проносних лікарських засобів). Велику роль у лікуванні відіграє дієта. Також необхідно дотримуватися постільного режиму. Дієта при холециститі Для профілактики холециститу та недопущення його загострення важливі попередження ожиріння та інших порушень обміну речовин. У період загострення рекомендується вегетаріанська їжа, багата вітаміном А. Слід виключити з раціону яєчні жовтки і мізки, обмежити вершкове масло, уникати смаженого, відмовитися від сала, копченостей, свинини, так як зазвичай напад гострого холециститу виникає через 2-4 години після вживання жирних страв. Необхідно постійно стежити за стільцем і, якщо потрібно, приймати відвари або настої проносних трав. Народні засоби для лікування холециститу Володушка. 5-10 г коренів володушкі заливають склянкою води і кип'ятять до випаровування половини початкового об'єму рідини, охолоджують і проціджують. Приймають по 1/2 склянки 3 рази на день. При запаленні жовчного міхура можна використовувати і траву рослини: 5 г сировини заливають склянкою окропу, настоюють до охолодження і проціджують. П'ють по 1/2 склянки 3 рази на день до їди. Аїр. Чайну ложку подрібнених кореневищ аїру залити склянкою окропу, настояти 20 хвилин і процідити. Пити по 1/2 склянки 4 рази на день. Материнка. Чайну ложку трави материнки заварити склянкою окропу і настоювати 2 години. Настій пити по 1/4 склянки 3 рази на день. Спориш. Столову ложку трави горця пташиного залити 200 мл води кімнатної температури, прокип'ятити 30 хвилин на водяній бані, настояти 15 хвилин і процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3-4 рази на день. Масло з лавром. У 200 г будь-якого рослинного масла (кукурудзяного, бавовняного, соняшникової) додати 30 подрібненого листя лавра благородного і настоювати протягом 3-6 діб, після чого процідити. Приймати по 10-15 крапель отриманого лаврового масла в суміші з молоком, кефіром або чаєм 2-3 рази на день при лікуванні хронічних холециститів і жовчнокам'яної хвороби. Кукурудза (стовпчики з рильцями). Столову ложку кукурудзяних стовпчиків з рильцями заварити 1 склянкою окропу, настояти 1 годину і процідити. Настій приймати по 1 столовій ложці кожні 3 години. Подорожник. Столову ложку трави подорожника великого залити 200 мл окропу, настоювати 10 хвилин, процідити. Настій випити протягом години невеликими ковтками (добова норма). Мед з оливковою олією і лимоном. Змішайте 1 кг меду, 200 мл оливкової олії, 4 лимона (з 2 лимонів зрізати шкірку). Лимони пропустити через м'ясорубку і гарненько перемішати. Зберігати в закритому посуді в холодильнику. Перед прийомом перемішувати. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день за 30-40 хвилин до їжі. Протягом року потрібно провести 3-4 лікувальних курсу. Деревій. 2 чайні ложки трави деревію заварити 200 мл окропу, настоювати 1 годину, процідити. Настій пити по 1/4 склянки 4 рази на день до їди. Шавлія. 2 чайні ложки листя шавлії лікарської заварити 400 мл окропу, настоювати 30 хвилин, процідити. Настій приймати по 1 столовій ложці через кожні 2 години. Збори Корінь цикорію, траву хвоща польового, деревію і звіробою змішати порівну. Залити склянкою окропу 2 чайні ложки подрібненої суміші, настояти, процідити. Пити по склянці вранці і ввечері. Взяти лист меліси лікарської, лист м'яти перцевої, траву чистотілу великого, траву перстачу гусячої всього по 30 г. Столову ложку суміші залити склянкою води, кип'ятити 7-10 хвилин, процідити. Приймати по 1-2 склянки на день. Листя м'яти, кореневище лепехи, кору крушини квітки соняшнику з'єднати порівну. Столову ложку подрібненої суміші залити 200 мл окропу, настояти, процідити. Пити вранці і перед сном. Лист меліси лікарської, траву золототисячника малого і полину гіркого змішати порівну. Столову ложку подрібненої суміші наполягати в одній склянці води 20 хвилин, процідити. Приймати по 1 склянці 3 рази на день. При холециститі і холангіті хорошим жовчогінним і сечогінним засобом стане наступний збір: листя берези, плоди ялівцю, трава полину, деревій всі складові візьміть в рівних частинах по вазі, перемішайте. Столову ложку сухої подрібненої суміші залийте 1 склянкою окропу і варіть в закритому посуді на слабкому вогні 20-25 хвилин, настоюйте 15 хвилин, потім добре процідіть. Приймайте отриманий відвар по 1 склянці вранці і ввечері за 30 хвилин до їжі. Підібрати складові в зазначених кількостях: м'ята перцева (листя) 20 г, полин звичайний (трава) 20 г, валеріана лікарська (коріння) 20 г, звіробій звичайний (трава) 30 г, хміль (шишки) 10 г. Залити 1-2 столові ложки подрібненої суміші 200 мл гарячої кип'яченої води, настоювати 15 хвилин на водяній бані, охолодити, процідити. Залишок віджати. Обсяг отриманого настою довести кип'яченою водою до 200 мл. Пити по 1-2 склянки 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі. При холециститі з гіперсекрецією шлункового соку взяти в однакових кількостях календулу, спориш, м'яту перцеву і траву материнки. Столову ложку суміші залити склянкою окропу, настояти. Приймати по 1-2 столових ложки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Курс лікування 2-3 тижні. При холециститі на тлі нормальної або зниженої секреції шлунка взяти порівну траву звіробою, пустирника, листя м'яти перцевої, безсмертник. Чотири столові ложки подрібненої суміші залити 1 л окропу і настояти в термосі 2-3 години, процідити. Приймати по 1 / 4-1 / 2 склянки теплого настою 3 рази на день за 20 хвилин до їди або через годину після їжі. При запорах можна додати трохи сени або плодів жостеру (жостеру). Змішати інгредієнти в зазначених кількостях: м'ята перцева, ромашка аптечна, нирковий чай по 2 столових ложки; мильнянка лікарська, хміль звичайний (шишки) по 3 столових ложки. На 1 л окропу взяти 3 столові ложки збору. Приймати по 100 мл 6 разів на день. Змішати інгредієнти в позначених кількостях: корінь цикорію дикого 25 г, плоди ялівцю 20 г, трава рутки 25 г, корінь кульбаби 25 г. Три повних чайні ложки збору залити склянкою окропу. Відстояти, процідити. Пити вранці і ввечері по склянці настою. Траву полину, корінь кульбаби, траву деревію, корінь валеріани і корінь цикорію змішати порівну. Столову ложку суміші залити 200 мл окропу, настояти, процідити. Пити натщесерце і на ніч. Змішати складові в зазначених пропорціях: м'ята перцева, трава полину, корінь валеріани по 2 столових ложки, трава звіробою 3 столові ложки. На 0,5 л окропу взяти 2 столові ложки подрібненої суміші. Залити і настоювати до охолодження. Пити по 100 мл настою 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі. <--- до списку захворювань
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар