четвер, 23 квітня 2015 р.
Найкорисніші продукти для печінки - овес, часник, лимон, соя, гарбуз, хурма, буряк і кукурудзяні рильця для печінки
Зміст: Овес для печінки Часник для печінки Лимон для печінки Соя для печінки Гарбуз для печінки Хурма для печінки Буряк для печінки Кукурудзяні рильця Гречка для печінки Шипшина для печінки Сироватка для печінки Свіжі соки Що ще корисно? Печінка - орган людини, найменше порушення функцій якого загрожує летальним результатом. Насамперед, це пов'язано з її багатофункціональністю. Вона знешкоджує токсини, зберігає вітаміни, синтезує гормони і ферменти, зберігає резервний запас крові, виділяє жовч, без якої неможливий процес травлення. Одним з найефективніших способів профілактики захворювань печінки є дотримання спеціальної дієти, вживання продуктів, що сприяють її безперебійній роботі. Овес для печінки Цей злак сприяє очищенню від поступово накопичуються шкідливих речовин. Фільтруючи кров, печінка не тільки видаляє і знешкоджує непотрібні або небезпечні для організму речовини, але і насичує її корисними ферментами. Вівсяна каша улюблена багатьма дітьми і дорослими. Вона обов'язково входить в меню для видужуючих в лікарнях. Рецепт: закип'ятити 1 л молока або води, попередньо додавши 1 ст. л. цукру і дрібку солі. У закипаючу суміш додати 1 склянку вівсянки, безперервно помішуючи. Дочекатися повторного закипання і залишити нудитися на маленькому вогні, поки каша трохи не загусне і не почне булькати, «клекать». Додати 50 г вершкового масла, потім залишити в теплі на 15 хв. Подавати можна з медом, сухофруктами і навіть варенням. Рецепт киселю з вівса: злакові зерна кип'ятять у воді, потім отриманий склад проціджують і знову млоять на повільному вогні, поки розчин не почне густіти. Як і в інші склади, приготовані на основі вівса, в кисіль можна додавати сіль, будь-які види масла або цукор. Це полегшить прийом, але дещо знизить лікувальний ефект. Найбільш ефективно очищення печінки відбувається при вживанні відварів і настоїв з вівса. Існує величезна кількість рецептів приготування і способів прийому цих цілющих напоїв. Як заварити овес для печінки? Страви в рідкому вигляді засвоюються швидше, корисні речовини швидше проникають в кров і розносяться по всьому тілу. Для того щоб процес очистки не завдав шкоди здоров'ю, потрібно приймати лікувальний відвар потроху, але тривалий час. Курс повинен тривати хоча б 2 місяці. Рецепт вівсяного відвару: закип'ятити 1,5 л води, додати 150 г чистого вівса і варити на маленькому вогні 20 хв, зняти і залишити настоюватися в теплі на 3 години, процідити. Залишок також можна вживати в їжу або використовувати для приготування будь-яких страв. Курс триває 2 тижні. Рецепт настою з вівса: промити, подрібнити кілька столових ложок натуральних зерен (можна в кавомолці або потужному измельчителе), залити окропом у співвідношенні 1 ст. л. на 1 л, укутати і залишити настоюватися у теплому місці на 12 годин. Приймати за годину до їжі по 2 склянки 3 рази на день. Дозу можна знизити, т. К. Смак настою не надто приємний, але тоді варто збільшити тривалість курсу. Все залежить від цілеспрямованості і витриманості людини. Овес - унікальний продукт. Додаючи його в різні страви можна не тільки поліпшити смак страви, а й зміцнити здоров'я, підтримати свій організм. Готуючи їжу з використанням вівса, люди допомагають багатьом внутрішнім органам, в тому числі і печінки. Часник для печінки Цей овоч сімейства Цибульні володіє комплексом корисних властивостей. Його їдять при багатьох простудних захворюваннях, для профілактики, використовують для лікування деяких шкірних хвороб. Навіть порізаний він виділяє ефірні масла, вдихаючи які можна допомогти організму впоратися з інфекцією. Вживаючи часник, можна збільшити викид холестерину і жирних кислот через жовч, т. Е. Посилити секрецію печінки і перешкодити утворенню зайвих жирових тканин навколо неї. Тут важливо не переборщити, бо надмірні дози цього овоча можуть знизити кров'яний тиск до небезпечних критичних цифр. Часник, як харчова добавка може вберегти від отруєння, якщо продукти виявляться неякісними. Немає єдиного, улюбленого всіма способу вживання часнику в їжу. Його люблять поїдати в маринованому, вареному або запеченому видах, деякі додають в спирт або горілку, отримуючи домашню цілющу настоянку. Рецепт настоянки з часнику: очистити 3 головки, додати лимони без кісточок: 2 з шкіркою і 2 без неї. Всі прокрутити через м'ясорубку. Добавіть1 л меду і 1 стакан оливкового масла, перемішати. Поставити в холодильник на 1 день. Приймати за півгодини до їжі тричі на день по 1 ст. л. Багато хто використовує часник як засіб для схуднення. Запобігаючи утворенню зайвих жирів, він допомагає знизити вагу. Після прийому жирної їжі корисно їсти часник або додавати його в саму страву. Лимон для печінки Лимони у великій кількості завдають шкоди здоров'ю. Лимонна кислота - відмінний розчинник. Цей цитрус також сприяє очищенню печінки, причому він допомагає вивести ті шкідливі речовини, перед якими безсилі інші продукти. Пектинові лимонні компоненти навіть здатні виводити важкі метали. Головні складові цитрусових - вітаміни С і Р - цитрин. Також лимон регулює рівень кисню і кальцію в печінці. Найпростіший спосіб очищення - пити воду з лимонним соком, просто додаючи в неї скибочку цитруса. Крім виведення токсинів цей напій піднімає настрій, розчиняє зайві відкладення жирів і зміцнює імунітет, особливо навесні і восени. Корисна і цедра лимона, і його сік. Щоб позбутися від занадто кислого смаку, можна додати цукор або мед. Чим спелее плід, тим він солодший. Рецепт настоянки з лимона, часнику і меду: 10 лимонів очистити від цедри і кісточок, додати 10 часникових часточок, без шкірки, все подрібнити, залити 1 л меду, перемішати. Потім закрити ємність зверху тонкою тканиною, укутати і залишити в теплі на 7 днів, процідити. Приймати по 4 ч. Л. / Добу. Часник можна замінити оливковою олією. Алергікам небезпечна будь-яка їжа, що містить лимон і навіть його цедру. Таким людям потрібно бути особливо обережними при самолікуванні, починати курс з найменших доз. Соя для печінки Це бобова містить лецитин, який виводить зайві жири. Саме в сої найбільше білків, відмінно втамовує голод, і фосфоліпідів, які допомагають печінки знешкоджувати токсини. Вибираючи сою, потрібно звернути увагу на те, чи містить вона генетично-модифіковані організми. Екологічно чистий продукт зараз знайти практично неможливо. Вирощування генетично модифікованої сої відбувається у величезних обсягах. Цей ГМ-продукт настільки насичений білками, що легко замінює навіть м'ясо. Харчове виробництво досягло такого рівня, що забезпечує ринки багатьох країн соєвим молоком, кисломолочними та іншими продуктами на основі сої. Це пов'язано з тим, що «великий біб» володіє нейтральним смаком, т. Е. Його можна додавати в будь-які: солоні і солодкі, гострі та молочні продукти. Дієтологи рекомендують їсти пророщені боби, соєвий йогурт, кефір і сир - тофу. З останнього готують всілякі страви, навіть макарони. Соя використовується для приготування пасти місо, якою заправляють супи та інші страви. Замість солі краще додавати в їжу соєвий соус - продукт бродіння бобів. Рецепт овочевого рагу з тофу: обсмажити моркву, додати цибулю, трохи загасити, додати гриби, згасити ще. Потім ввести протерті помідори, подрібнений часник, паприку, гірчицю і сир тофу, трохи загасити, посипати зеленню і перчиком чилі. Пропорції беруться за смаком, можна додавати і інші улюблені овочі. Основне правило приготування їжі з сої - мінімум термічної обробки, інакше будуть втрачені корисні речовини продукту: деякі вітаміни, мікро- та макроелементи. Гарбуз для печінки Це трав'яниста рослина складається з комплексу речовин, що сприяють регенерації печінкових клітин. Склад цього продукту настільки корисний і легко засвоюється, що підходить навіть немовлятам. Вирощують безліч сортів гарбузових. Кожен володіє неповторним смаком. Найпростіший спосіб приготування - варіння у воді або молоці. Є гарбуз можна як з цукром і медом, так і з сіллю, а також в сирому вигляді. Дуже смачні солодкі пироги з цією рослиною, з ним гасять м'ясо, додають у салати, пельмені і манти. Широко поширені як гарбузове насіння: сирі і смажені, так і плоди. Рецепт настою з гарбузового насіння: насіння подрібнити, залити теплою водою і поставити на 7 днів в холод. Приймати по 1 ст. л. перед їжею 4 тижні. Рецепт гарбузового меду: з цілого плоду видалити м'якоть, наповнити отриманий посудину медом, закрити зрізаною верхівкою і залишити на 10 днів у теплі. Деякі радять заліпити краї тістом. Потім отримане зілля перелити в іншу ємність, приймати по 1 ст. л. тричі на добу протягом 3 тижнів, зберігати в холодильнику. Гарбуз унікальна тим, що дозволяє смачно підтримувати функціонування печінки на належному рівні. Кушая добре приготовану м'якоть або насіння, ніхто не буде кривитися від огиди. Хурма для печінки З наближенням зими багато любителів цих гігантських ягід передчувають радість від цих ласощів. На ринку з'являються найсмачніші сорти хурми. Цей плід містить вітамін С, має солодкий, але кілька терпким смаком. Особливо приємна трохи Підморожені хурма. Рецепт супу з хурмою: загасити гарбуз з морквою і хурмою на вершковому маслі, додати воду, варити до готовності. Суп перетворити на пюре за допомогою блендера або подрібнювача. Суп-пюре перелити в каструлю і поставити на повільний вогонь. Помішуючи, ввести вершки, посолити і поперчити. Можна подавати з горіхами і родзинками. Рецепт коктейлю з хурмою: збити блендером склянку соєвого молока і м'якоть 1 плода. Можна використовувати і звичайне молоко або йогурт. Цілющий ефект посилиться, якщо додати банан, подрібнений овес, гарбузовий сік. Цей смузі неймовірно корисний для печінки. Рецепт компоту: порізані шматочки хурми без кісточок залити водою, додати цукор, довести до кипіння, варити кілька хвилин і залишити остуджувати. Потім процідити. Приготування компотів добре тим, що можна використовувати будь-які фрукти і навіть сухофрукти. Хурму порівнюють з персиками і фініками, її інакше називають їжею богів. На жаль, як і інші подарунки тропіків, ми отримуємо її недостиглої. Буряк для печінки Дієтологи називають цей коренеплід «пилососом», т. К. Його складу відмінно позбавляє від зайвих «застійних» речовин. У буряка можна використовувати і листя - бадилля, і коріння. Рецептів страв безліч. Це можуть бути супи, салати, відвари. Борщ, приготовлений з листям, набагато смачніше і корисніше. Салат з морквою і часником набуває особливу соковитість і насичений смак, якщо потерти в нього не варену, а сирий буряк. Ця рослина містить сильний розчинник жиру - бетаїн. Корисний вплив буряка на печінку не тільки в позбавленні від зайвих жирів, але й у відновленні і оновленні печінкових клітин. Буряк необов'язково готувати. Сирі листя і коріння можна дрібно порізати або потерти, змішати з коханою заправкою, наприклад, оливковою олією (а, може, соєвим соусом?) І з'їсти. Буряк корисно додавати як гарнір до важких м'ясних страв. Це полегшує роботу печінки і кишечника з переробки жирної їжі. По темі: Користь і шкода буряка і бурякового соку Рецепт печеного буряка: коренеплоди помити, очистити, посолити (за бажанням) і загорнути у фольгу. Можна порізати плоди на часточки. Запікати при температурі 220 ° близько години. Готовність можна перевірити за допомогою ножа. При подачі збризнути маслом або полити, наприклад, апельсиновим соусом. Страви з буряка завжди дуже смачні, вони надзвичайно корисні для травної системи людини в цілому. Важливо, що для того, щоб «порадувати» свою печінку, досить помити і почистити коренеплід, що не займе багато часу, не вимагає підготовки. У сирому вигляді він хрусткий, соковитий і солодкий. Кукурудзяні рильця для печінки Вони дають сильний жовчогінний ефект, надають болезаспокійливу дію і уповільнюють запальний процес. Кукурудза або маїс відноситься до злакових. Її рильця також називають кукурудзяними волосками або волокнами. Найчастіше кошлаті рильця заварюють як чай. В аптеці можна придбати навіть екстракт кукурудзяних рилець. Смачна і корисна кукурудза, зварена в підсоленій воді, тобто її можна з маслом. Кукурудзяні пластівці - відмінний сніданок. Рецепт настою: закип'ятити півлітра води, всипати в окріп 4 ст. л. подрібнених рилець, довести до кипіння, зняти з вогню. Потім щільно загорнути ємність з настоєм і залишити на 2 години, процідити. Приймати по 100 мл 3 рази / день. Крім кукурудзяних рилець в настій бажано додавати лікувальні трави, такі як звіробій, подорожник, безсмертник, м'ята, хвощ, пижмо. Рецепт відвару: закип'ятити 1 склянку води, висипати 1 ч. Л. подрібнених рилець, закрити кришкою і поставити на водяну баню на півгодини. Потім остудити, процідити і пити по 1 ст. л. / день за півгодини до прийому їжі. Рецепт настоянки: 50 г сухих порізаних кукурудзяних рилець залити 0,5 л горілки або медичного спирту, прибрати на тиждень в темне місце. Процідити і пити по 30 розведених у воді крапель 3 рази / добу за півгодини до їди. При виборі качанів потрібно обов'язково звернути увагу на етикетку. Більшість кукурудзи вирощується із застосуванням ГМО. Гречка для печінки Гречка виводить з організму холестерин і токсини, вона багата лецитином, легко розщеплює жири. Білки і амінокислоти цих квіткових рослин допомагають регенерації клітин печінки. Є різні способи приготування гречаної крупи. Один з них - залити її на ніч кефіром і з'їсти отриману суміш на сніданок. Цей рецепт трохи сумнівний, тому що будь-яка крупа в сирому вигляді важко перетравлюється. Чи варто так перевантажувати шлунково-кишковий тракт, кожен вирішує сам. Гречана каша настільки легка в приготуванні, що з цим впорається і дитина. Крупу потрібно промити, залити водою, підсолити і довести до кипіння, додати вершкове масло. Потім закрити кришкою і залишити до розбухання. Вона вбере всю воду і буде розсипчастою. Зазвичай гречка збільшується в об'ємі в 2 рази. Кашу можна варити на воді або молоці, що кому до смаку. Зручніше зварити крупу і використовувати її як кашу, підігріваючи з підсолодженим молоком, і як гарнір до м'ясних чи рибних страв. Дітям дуже подобається гречка за її смак і те, що в кашу можна самостійно доливати скільки завгодно молока. «Грецька крупа» дуже живильна. Людина, поївши гречки, надовго залишиться ситим, немов з'їв велику порцію м'яса. Харчуватися тільки такими стравами постійно не можна, т. К. В них не вистачає деяких життєво важливих вітамінів. По темі: Список дозволених і заборонених продуктів для печінки Що краще пити для печінки? Єдиної рекомендації бути не може. Ефект від прийому народних засобів індивідуальний. Можна відзначити лише, що свіжовичавлені соки включають всі корисні для здоров'я речовини в концентрованому вигляді. Відвар, кисіль, настоянка, чай і настій зазвичай отримують за допомогою термічної обробки вихідного продукту. Науково доведено, що через це деякі корисні речовини хімічно руйнуються, а продукт втрачає свої цілющі властивості. Шипшина для печінки Цей представник сімейства Рожевих насичений аскорбіновою кислотою. Вітамінний комплекс троянди благотворно впливає на функціонування печінки. З шипшини готують чай, відвар, настоянку, напар і настій. Рецепт настою: вимиті плоди шипшини (свіжі або засушені) залити невеликим обсягом води, довести до кипіння, пом'яти толкушкой, долити води і закип'ятити, дати потомитися на маленькому вогні 10 хвилин, зняти і закрити чим-небудь теплим. Залишити настоюватися до охолодження, ретельно процідити. За бажанням можна додати цукор. Для лікування хвороб печінки радять настій змішувати з свіжовичавленим яблучним соком у співвідношенні 1: 1 з додаванням меду. Приймаючи такий склад перед їжею, можна істотно допомогти переварюванню і засвоєнню їжі. З пелюсток квіток шипшини готують напої з жовчогінною дією. Трав'яні збори з ними сприяють припинення запального процесу в печінці. Цілюще для цього органу і відвар з коріння. Народна медицина знайшла застосування всіх частин шипшини: плодам, пелюсток, гілкам, стебла, листя, коріння. Це дивовижна рослина, справжній природний полівітамінний комплекс, що володіє антисептичними, бактерицидними, терпкими і багатьма іншими властивостями. Сироватка для печінки Це корисний і приємний на смак напій, який живить і очищає печінкові клітини. Його легко приготувати самостійно, в домашніх умовах. Основою може стати справжнє домашнє або магазинне молоко. В останньому випадку рідина потрібно попередньо підготувати: закип'ятити, влити лимонний сік і дочекатися її «прокісанія». Рецепт сироватки: скисле молоко закип'ятити, остудити, процідити. Суміш розділиться на сир і власне сироватку. Рецепт коктейлю: збити в блендері 100 г суниці, 1 склянка сироватки, 1 ст. л. соку лимона, 1 ст. л. меду, щіпку кориці. Охолодити. Можна скористатися і іншими фруктами. Рецепт смузі: збити сироватку, томатний і сік із селери в рівних частках. Не забути посолити перед подачею. Читайте також: Очищення печінки - 10 способів привести печінка в порядок Читати далі Гепатоз печінки - причини, симптоми, дієта і лікування Читати далі Цироз печінки - причини, симптоми і лікування Читати далі Гепатит - причини, симптоми і лікування Читати далі Популярні новини:
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар