четвер, 23 квітня 2015 р.
Печія після алкоголю: причини і лікування
Про шкоду алкоголю не знають хіба що немовлята. А от дорослі свідомі громадяни і навчені життям чоловіка і жінки чомусь часто ігнорують ці знання. І це незважаючи на те, що вживання спиртних напоїв має безліч неприємних. а часом небезпечних наслідків. Наприклад, багатьох мучить печія після алкоголю. Проблеми зі шлунком: печія і дискомфорт Печія вкрай неприємний, але вельми поширений і знайомий багатьом симптом. Запитайте у лікаря-гастроентеролога, і він розповість, що дві третини пацієнтів скаржаться на відчуття дискомфорту або печіння за грудиною або під ложечкою. Підступна печія може проявлятися по-різному, виникати до або після їди (неважливо, тверда або рідка їжа), особливо після вживання алкоголю (і навіть після куріння). На питання доктора, на що скарга, звичайно треба відповідь: печіння в грудях (частіше після їжі з додаванням алкоголю), неважливо, сидячи, стоячи або лежачи. А ще відрижка, важко ковтати, відчуття важкості в животі, горло болить (дере), мова пече. Але чому це відбувається? Все просто. Причин багато, але механізм один: кисле вміст шлунка потрапляє назад в стравохід. Якщо процес травлення проходить нормально, то ніякого викиду не відбувається, тому що стравохід і шлунок розділені між собою особливим м'язовим кільцем стравохідним сфінктером. Це кільце існує якраз для того, щоб пропустити їжу і питво зверху вниз, але не пропустити назад. Однак як будь-який механізм, сфінктер, буває, не спрацьовує. Чому? Поряд з багатьма причинами печії однією з найпоширеніших є часте вживання алкоголю та різних алкогольних коктейлів. Особливо тих, що на основі кислих фруктових соків, газованих напоїв з додаванням цитрусових, м'яти в поєднанні закуски у вигляді шоколаду або чогось гострого, жирного. Ці та інші шкідливі звички, від яких так важко позбутися протягом тривалого часу, призводять до розслаблення і частого відкриття сфінктера. Додати сюди підвищення внутрішньочеревного тиску, збільшення кислотності шлункового соку, посилення чутливості стінок стравоходу до того, що туди потрапляє. Так, день за днем, поступово і майже непомітно до особливостей харчування додаються особливості способу життя: зайва вага, куріння, тісний одяг. Ці шкідливі звички буквально стають другою натурою. Також непомітно слідом за шкідливими звичками підкрадаються стреси. Від стресів трапляються хвороби, хвороби лікуються ліками. Все це чинники виникнення печії. Сама по собі печія (у тому числі і та, що з'являється після походу в бар) загрози для життя не представляє, але ... Регулярна печія це вже небезпечний сигнал, симптом серйозного захворювання з можливими важкими ускладненнями, коли терміново потрібно пильну увагу з боку медичних працівників . До речі, печіння за грудиною проявляється іноді при захворюваннях серцево-судинної системи, а не органів травлення. Печія характерна для стенокардії, зрідка при підвищенні артеріального тиску. І ніщо так цьому не сприяє, як ударна доза алкоголю. Проблеми зі здоров'ям у тих, хто практично не п'є Може здатися, що все навколо страждають алкогольною залежністю або, принаймні, печією. Ні звичайно. Печія часто виникає і у здорових людей. Просто зловживання гострими приправами, жирними закусками, а особливо алкогольними напоями призводить до неприємних наслідків. Треба навчитися відрізняти причини неприємних відчуттів у себе, тоді буде легше уникати наслідків. Наприклад, відрізнити алкогольно-харчову печію від серцевого можна після прийому валідолу або крапель. якщо пройшло, значить, пора йти до кардіолога на прийом. Не менш важливо вміти аналізувати свої відчуття (що, де, коли і скільки?). Якщо правильно визначити, коли і від чого виникає печіння після алкоголю або в інших випадках, тоді й лікаря буде легше призначити відповідне лікування. Для правильного діагнозу необхідне дослідження органів шлунково-кишкового тракту, рентгенівські знімки, ендоскопія і аналізи шлункового соку. Краще до цього не доводити, залишатися завжди і скрізь тверезомислячих людиною, пам'ятаючи про хронічному гастриті і виразці шлунка. Ці захворювання в більшості своїй підсумок тих самих алкогольних передозу, коли кислотність підвищується далі нікуди, посилено виробляються соляна кислота і ферменти. Але якщо вже це сталося, слід негайно вжити заходів. Насамперед необхідно нейтралізувати дію надлишкової кислоти (коктейль був занадто кислий). В аптеці є багато лікарських засобів, так званих антацидів, для зниження кислотності і усунення печії, проте не завжди під рукою є аптека ... Найпростіший і всім відомий спосіб полегшення печіння в стравоході харчова сода. Отже, «швидка допомога» при печії: одна чайна ложка соди на одну склянку теплої води. Не рекомендується користуватися цим засобом часто, особливо без розчину (з кінчика ножа), інакше може трапитися інша біда головний біль, слабкість, блювання. Це свідчення передозування соди, так званий алкалоз. Пити чи не пити ось в чому питання Висновок: не буде алкоголізму не буде і алкалозу. Як казав один відомий кіногерой, пити треба менше, менше треба пити! Це абсолютно не стосується мінеральної води. І лікарі, і вчені відзначають велике значення водолікування. Як же добре випити водички після того, як стало погано! Мінеральна вода цілюще, освіжаючий, підбадьорливий напій. Не можна не згадати і про народні методи лікування. Вони тут припадуть як не можна до речі. Перепалена крейду з прянощами (потовкти з кмином або імбиром, розвести водою), свіжий вугілля. Одним з найбільш ефективних засобів при перших ознаках печії після алкоголю ось вже багато років вважається активоване вугілля, яке небезпідставно називають «швидкою допомогою». Успішно використовуються в лікуванні печії, в тому числі і посталкогольної, сучасні антацидні препарати альмагель, фосфалюгель, маалокс. Вони майже не мають побічних ефектів, їх можна застосовувати самостійно. Але це зовсім не означає, що можна вживати без побоювання міцні напої, знаючи наперед, що вугілля та інші препарати допоможуть. Якщо з якоїсь причини аптекарські кошти не підходять, можна скористатися старими добрими трав'яними зборами: подорожник; кропива; алтей; звіробій. http: // youtu. be / 1g Sq FLo UUBUВ народній медицині існує величезна маса рецептів на основі даних трав. Якщо всі перераховані методи не допомагають впоратися з виникненням неприємного печіння в горлі, поступите таким чином. Виключіть з раціону все те, що провокує печію. Але ні в якому разі не забудьте проконсультуватися з лікарем, не займайтеся самолікуванням! Температура після алкоголю може підніматися з різних причин. Це може бути індивідуальна непереносимість спиртного, отруєння, алергія, захворювання шлунково-кишкового тракту, гепатит та ін. Причини розвитку підліткового алкоголізму, роль батьків у появі залежності від спиртних напоїв. Приклади негативних наслідків алкоголізму підлітків, особливості його попередження і лікування.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар